Lilypie 1st Birthday Ticker

Wednesday, June 14, 2006



VIER, QUATTRO, FOUR, QUATRE...

Gisteren nog eens op de griffie van de jeugdrechtbank in Gent langsgeweest. Deze keer om onze getrouwde staat te gaan bewijzen. We zijn onze procedure namelijk begonnen als samenwonenden. Maar vermits we voor Ethiopiƫ toch getrouwd moeten zijn, zijn we een maand geleden in het huwelijksbootje gestapt.

Vermits ik er toch was, heb ik het hele vriendelijke diensthoofd eens op de rooster gelegd. Ons verslag van het CAW zou tegen 19/06 op de griffie moeten liggen. Zoals verwacht zullen wij geen vonnis meer krijgen voor de zomervakantie. Maar, heel waarschijnlijk zullen wij op de eerste zitting na de zomer behandeld worden, wat onze volgende verschijning op 4 september zou brengen. Dan het rondje Openbaar Ministerie, wat het trotse diensthoofd mij verzekerde, in Gent steeds binnen de wettelijke termijn van 2 maanden er doorkomt. Dat brengt ons dus op begin november dat ons dossier naar Ethiopiƫ zou kunnen. Nu is het even afwachten hoe snel het kanaal Fiac werkt. Vermits zij zelf de toewijzingen doen en zij een weeshuis vol kinderen hebben die zitten te wachten op ouders, zou het wel eens snel kunnen gaan.

We zullen het zien bij onze voorgangers Bert en Sabine. Zij zijn momenteel volop aan het verzamelen en wachten op het dossier van het OM.

Vier september valt al bij al nog mee. Ook al zal het dan meer dan een jaar geduurd hebben voor we ons geschiktheidsvonnis in handen zullen hebben

1 Comments:

At 12:34 PM, Blogger Nathalie & Joris said...

Dag Marijke en Johan,

Het lijkt allemaal nogal simultaan te gaan zoals bij ons. Alleen hebben wij het geluk dat wij nog net voor de vakantie kunnen verschijnen (30/6). Wij zijn hier ook als samenwonenden aan begonnen en gaan inderdaad door de gewijzigde wetgeving nog trouwen. Dit pas op 8/7 (dus na de 2de verschijning). Ik hoop dat dat niet voor te veel problemen zorgt, we zullen nog wel zien.
En jullie kennen Bert en Sabine ook! Zij zaten bij ons in de voorbereidingscursus. Zij hebben uiteindelijk ook voor Fiac gekozen. Wij hadden wel een gevoel bij Ray of Hope maar nu ik ook jullie bemerkingen lees begin ik toch wel te twijfelen. Ik denk dat wij best toch maar eens een afspraak maken! En onze wijkagent (den Elvis) is bij ons ook nog niet langsgeweest hoor. Bij Bert en Sabine was dat ook niet zo maar blijkbaar voor het vervolledigen van het dossier moest dat uiteindelijk dan toch nog gebeuren. Wij zullen het wel horen zeker.
Heel veel succes nog in adoptieland!

Joris en Nathalie

 

Post a Comment

<< Home