Lilypie 1st Birthday Ticker

Friday, April 06, 2007

Hoe kunnen jullie ISAAC helpen om zich aan ons te hechten?



Het klinkt misschien wat raar - zeker voor de familie - maar het wordt sterk aangeraden om de eerste weken enige afstand van hem te houden. Hiermee wordt bedoeld dat je hem beter niet op de schoot neemt, knuffelt of overlaadt met cadeautjes, koekjes, snoepjes, ...! Ook eten geven en verversen zijn activiteiten waar je ons, verse mama en papa, niet mee mag helpen.

Bottom line is eigenlijk dat alle contact tijdens de gewenningsperiode op zijn nieuwe gezinnetje gericht moet zijn.

Met behulp van bovenstaande maatregelen zal hij worden geholpen om te wennen en zich te binden aan ons, als nieuwe ouders. Hij zal gaan beseffen: "Zij horen bij mij en ik hoor bij hen, alleen zij zijn mijn papa en mama." Hierdoor zal het hechtingsproces op gang worden gebracht.

Later kan hij dan oma's en opa's, tantes en nonkels en vrienden en vriendinnen (h)erkennen.

Overdreven, al die regels?

Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat bovenstaand betoog op jullie misschien wat overdreven of geforceerd overkomt. Ook wij hadden het fijner gevonden wanneer hij direct jullie aandacht en genegenheid had mogen ontvangen.

Toch willen wij ons houden aan de zeer dringende adviezen die er zijn van de specialisten op adoptiegebied. Uiteraard willen wij gewoon het beste voor onze zoon, net zoals elke mama en papa.

Door ons vooral in de beginperiode zo goed mogelijk aan deze adviezen te houden, zal hij een vaste en veilige basis voor de toekomst kunnen opbouwen. Hoe lang deze beginperiode zal duren weten we nu nog niet. Het zal vooral afhangen van de ontwikkeling van Isaac Ayana.

Laat dit jullie alstublieft niet beletten om eens een kort bezoekje aan ons nieuwe gezin te brengen! Bel alleen even op voorhand, zodat we dit goed kunnen plannen.
Naast de initiële hechting moet Isaac immers ook leren dat zijn papa en mama een leuke familie en vriendenkring hebben (of een goed sociaal vangnet om het met de psychologen van het CAW te zeggen).

Tot binnenkort!

We danken jullie alvast voor jullie begrip!

3 Comments:

At 4:53 AM, Blogger Nathalie & Joris said...

Dag Marijken en Johan,

Het begint nu enorm te korten hé! Het gaat nog over dagen in plaats van maanden en weken. Wat een fantastisch gevoel moet dat zijn zeg! 't Inderdaad wel goed dat je de mensen inderdaad een beetje om afstand vraagt tijdens de eerste weken/maanden. Wij moeten inderdaad niet vergeten dat wij ons kind geen negen maanden in onze buik gedragen hebben en dat alle stemmen en geuren volledig nieuw zijn!
Ik wens jullie alvast heel erg veel succes met de reis en met de ontmoeting met jullie zoon.
Het ga jullie goed!

Nathalie.

 
At 1:05 PM, Blogger Nele said...

Hey Marijke en Johan, we lezen al een tijdje mee op jullie fijne site en horen de updates van kleine Kato (vooral van haar mama en papa natuurlijk)...We wensen jullie ontzettend veel succes en geluk de komende weken. Isaac zal in een schitterend gezinnetje terechtkomen!! Liefs, Nele, Stijn en Mauro

 
At 9:55 AM, Blogger Inge X said...

Het is bijna zover... Geniet van jullie prachtige zoon & veel geluk samen!
Inge X

 

Post a Comment

<< Home