Lilypie 1st Birthday Ticker

Tuesday, May 15, 2007

BEETJE REGELMAAT





Er begint een heel klein beetje regelmaat in onze dagen te komen.
Onze Isaac wordt elke ochtend tussen 8 en 9 wakker, wat zijn ouders zeer op prijs stellen. Een eerste flesje bij ons in bed en dan aankleden. Isaac raakt snel aangekleed, maar zijn ouders lopen om 11u vaak nog in pyama rond.
Ontbijten doet onze zoon al als een grote jongen met zijn granenpap en een beetje vers geperst fruitsap soms. Hij vindt het fantastisch om uit een beker te leren drinken.

Tegen 11u doet hij nog een ochtendslaapje. Afhankelijk van de duur hiervan volgt er in de namiddag of de vroege vooravond nog een dut. Terwijl Isaac schaaptjes telt kan mama aan het huishouden beginnen. Groentenpap voorbereiden, opruimen, schoonmaken, flesjes bij elkaar zoeken en soms nog eens achter de computer gaan zitten.

De lunch gaat er tegenwoordig zonder problemen in. Potjes of zelfgemaakt, meneer maakt geen onderscheid meer. Dat was in het begin wel anders. Ik dacht netjes groentenpap te maken voor zijn leeftijd (dus reeds met een beetje textuur en brokjes), maar onze hoogheid weigert iets te eten dat niet platgepureerd is. Nu we dat doorhebben maakt de mixer overuren.

In de namiddag proberen we altijd even naar buiten te gaan. De buggy en autostoel waren de eerste dagen niet leuk. Isaac houdt er niet van om opgesloten te zitten. Maar ondertussen heeft hij de voordelen van deze uitstapjes (heel veel te zien en te leren) al door en lukt het om hem ingesnoerd te krijgen.

Afhankelijk van zijn eventuele namiddagdut krijgt hij in de vooravond nog een portie fruitpap. Momenteel is mango met banaan zijn favoriet. Hij laat ook goed weten als mama te zure appels of teveel appelsien gebruikt heeft (hilarische gezichten kan dat manneke trekken).

Op goede dagen begint onze jongste te geeuwen rond 20u. Dan volgt een badje (met Zwitsal goedenacht) en een laatste flesje met extra zware melk. Waarom deze campagne ter bevordering van een goede nachtrust? Omdat Isaac de eerste week hysterisch huilde toen hij moest slapen. Hij vecht nog steeds uit volle macht tegen de slaap, maar met bovenstaande hulpmiddelen en door bij hem te blijven tot hij inslaapt lukt het al beter. 2 keer op 3 zijn we binnen het halfuur weer beneden en slaapt hij als een roosje tot de volgende ochtend. De andere keren duurt het anderhalf tot twee uur en weten we dat hij zo onrustig ingeslapen is dat we garantie 's nachts nog eens een uur aan ons broek hebben.

De eerste dagen vond ik het ongelooflijk zwaar om continu voor een kind te zorgen. Maar, ondertussen gaat het me al wat beter af en geniet ik van de momenten dat ik even tijd voor mezelf heb. Johan en ik wisselen elkaar goed af wat betreft de taken in huis en zorgen dat we beide ook even kunnen rusten tijdens de dag.

1 Comments:

At 7:17 AM, Blogger Hazel said...

Hey kersverse mama!! Haha...tja iedereen moet z'n draai nog vinden he! Maar geen twijfel dat jij een supermama zal zijn voor je kleine jongen (en voor je grote ook zeker ;)
Veel succes en geniet met volle teugen he!!
liefs
xx

 

Post a Comment

<< Home