Lilypie 1st Birthday Ticker

Saturday, August 05, 2006

FIAC - INTAKE

Zoals zovelen, hebben wij deze afgelopen week ons intake gesprek bij Fiac gehad. Blijkbaar is niet iedereen 100% blij met de aanpak van deze dienst. Maar, ons kan hun manier van doen en denken wel bekoren. Wij hebben al iedere keer een warm welkom gekregen van Bart en beide gesprekken met hem waren zowel inormatief interessant als emotioneel positief geladen. Ook al gaat het volgens hen bij zo'n intake puur over zakelijke belangen van beide partijen, toch voel je de warmte en het engagement van Bart voor hun project in Ethiopiƫ.

We hebben nu alle info overlopen die in ons bemiddelingscontract zal staan. Om zo'n contract te kunnen afsluiten moesten we eerst een soort administratief inschrijvingsformulier invullen en opsturen. Wat we dan ook gisteren onmiddellijk gedaan hebben.

Vermits er in ons maatschappellijk verslag geen enkele risicofactor staat en we geen geslachtsvoorkeur hebben, zijn we voor Fiac perfect bemiddelbaar. Leuk om weten natuurlijk. Vermits we nog zo jong zijn, hebben ze ook absoluut geen probleem met onze leeftijdsgrens van +/- 12 maanden.

Nu is het dus wachten op dat contract. Zodra we dit ondertekend terug bezorgen, krijgen we de infomap waarin we een lijst terugvinden van alle documenten die we moeten verzamelen. Daarna vertalen en legaliseren en dan zit onze taak er op.
Ik hoop dat we tegen eind deze maand toch al vrij ver staan in het verzamelen van ons dossier. Echt haasten moeten we ons niet, want de rechtbanken in Ethiopiƫ zijn in recess tot begin oktober.

Wat betreft wachttijd moeten we officieel rekening houden met 6 maanden tussen afronding dossier en afreizen, maar het kan ook veel korter. Afwachten!!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home